Grip op leren

Grip op op leren

SmartWiskunde geeft op basis van slimme data-analyse een actueel inzicht in de kennis en vaardigheden van uw leerlingen. Via het docentendashboard volgt u de voortgang tot in detail.

Op basis van de informatie bereidt u efficiënt en eenvoudig de lessen voor en stuurt u het leertraject van de klas of van elke leerling bij waar nodig.

Zo zet u de lijnen uit en helpt de methode om les te geven op maat!

Zelf ervaren?

Doelen stellen

In SmartWiskunde stelt u als docent de doelen voor een bepaalde periode. Dit kan zowel per klas als per leerling. Hiermee brengt u structuur aan. Binnen het doel kan de leerling in zijn eigen tempo werken.

Naast de leerlijn van de methode kunt u ook zelf doelen samenstellen en zo leerlijnen creëren. Hiermee maakt u een lesplan op maat.

Zelf ervaren?

Inzicht tot in detail

Via het docentendashboard ziet u de vorderingen binnen het doel. Door middel van slimme attenties ziet u direct de aandachtsgebieden per klas of per leerling. Zo weet u welke leerlingen extra aandacht verdienen en welke stof u extra kunt behandelen.

Door in te zoomen ziet u de uitwerking van een leerling, inclusief alle tussenstappen. Hiermee krijgt u heel specifiek de problemen in kaart en gaat u lesgeven op maat.

Zelf ervaren?

Gericht bijsturen

Op basis van het inzicht dat SmartWiskunde geeft, houdt u tijd over om gericht te bepalen hoe en waar u bijstuurt. U geeft bijvoorbeeld een extra instructie, plant de leerstof nogmaals in of differentieert uw klassen nog verder.

Zo helpt SmartWiskunde u om de lessen af te stemmen op de behoefte van elke leerling binnen een klas. SmartWiskunde verhoogt daarmee de leeropbrengst.

Zelf ervaren?

Verrijken met eigen materiaal

Om SmartWiskunde nog completer te maken en af te stemmen op specifieke behoeftes van uw leerlingen, kunt u het bestaande materiaal verrijken met eigen theorie, video’s of presentaties. Zo sluit de methode nog beter aan bij uw leerlingen en stemt u de inhoud af op uw manier van lesgeven.

Zelf ervaren?

Probeer nu!

Wilt u zelf de kracht van SmartWiskunde ervaren?
Bekijk de demo, vraag een proeflicentie of informatiepakket aan.